私たちのキャラメル
お砂糖とミルクを煮詰めたまろやかな味わいが魅力のキャラメル。人々はいつの時代も、この表現力豊かなスイーツに心を揺さぶられてきました。わたしたちが約30年間にわたり、試行錯誤して作り上げたキャラメルには、まだ誰にも知られていない奥深い魅力がたくさん詰まっています。
The magically mellow flavor of caramel, created by boiling down sugar and milk. Throughout the ages, people have adored these expressive sweets.The caramel we have created through trial and error over the past 30 years contain a profound appeal still unknown to many.
個性豊かなアイデア、職人の高い技術力と感性を結集した珠玉のキャラメルを、もっとたくさんの人に味わってもらいたい。そんな思いを込めて、2019年の2月、「CARAMELIFE」を立ち上げ、2020年1月に自由が丘にお店をオープンしました。
We want everyone to experience the flavor of caramel created through original ideas and the sophisticated skills and sensibilities of artisans.That is why, in February 2019, we launched CARAMELIFE, then in January 2020, opened up shop in Jiyugaoka.
BITTER TO SWEET
5段階の味の秘密
CARAMELIFEを代表するキャラメル『STANDARD』には、「ベーシックキャラメル」と「バターキャラメル」の2種類があります。それぞれ苦いものから甘いものまで5段階の味で仕上げています。
CARAMELIFE’s signature flavor of caramel, our Standard, comes in two flavors, Basic Caramel and Butter Caramel.Each of these has five levels of flavor ranging from Bitter to Sweet.
味の調整は焼き加減のみ。キャラメルの原料や製造工程はとてもシンプルです。だからこそ、安定した味に仕上げることが難しく、キャラメル職人の高い技術力が求められます。焼いている時の色の変化、泡立ち、粘り、時間、温度……。焼きを進めるにつれて状態が変わり、色、味が大きく変化し始めるポイントがあります。
These flavors are created through cooking method alone.
The ingredients and manufacturing process behind caramel is very simple.That is precisely why achieving a consistent flavor is difficult, requiring sophisticated skill on the part of the caramel craftsman.During the cooking process, there are changes to the color, bubbling, stickiness, time, and temperature…Caramel transforms as it cooks, reaching a point where the color and flavor start to change significantly.
The ingredients and manufacturing process behind caramel is very simple.That is precisely why achieving a consistent flavor is difficult, requiring sophisticated skill on the part of the caramel craftsman.During the cooking process, there are changes to the color, bubbling, stickiness, time, and temperature…Caramel transforms as it cooks, reaching a point where the color and flavor start to change significantly.
そこから約10分以内で5つの味が完結してしまうため、迷っている暇などありません。ベストな終点(焼きを止めるタイミング)を逃してしまわないよう、最大限の注意を払って仕上げていきます。この小さな瓶には、センスと経験、そして判断力を備えた熟練のキャラメル職人のこだわりが詰まっています。
The five levels of flavor are all completed withing ten minutes of this, meaning there’s no time to hesitate.Caramel must be created with the utmost care so as not to miss the ideal end point (the point at which to stop cooking).This little jar is packed with the sense, experience, and judgment of master caramel artisans.